REFERENTIES

Yumi komt uit een ontzettend warm nest. Dat werd ons bij het eerste contact direct duidelijk. De liefde, aandacht en vriendelijkheid staat voorop en vanaf het begin tot aan de dag dat wij haar ophaalde konden wij meegenieten van de groei van alle pups, heel bijzonder! Het contact is (en nog steeds) altijd heel erg fijn geweest, dat gaf ons een goed gevoel. Wij konden ons niemand beters wensen dan de familie Bisschop.
Yumi is een ontzettende lieve, grappige, leergierige, prachtige Shiba en wij houden onwijs veel van haar. Hartstikke bedankt lieve Takai Doro!

Heel veel liefs,
Stevie, Daphne en Yumi

Stevie, Daphne en Yumi (Enschede)

Faiya

De eerste woorden die ons te binnen schieten als we denken aan Takai Doro: vriendelijk, behulpzaam, netjes, met veel liefde en aandacht voor de honden! Wij vonden het belangrijk dat onze pup bij een goede kennel vandaan kwam, en we zijn dankbaar en blij dat dit is gelukt! Het is heel grappig om te zien hoeveel Faiya op haar moeder Hachi lijkt, vrolijk, energiek en een ongelofelijke schoonheid! (Maar wat wil je, het zijn shiba’s. Stuk voor stuk prachtige honden!) Dankjewel Takai Doro!

Niels & Jami (Veendam)

Miki

Wij hebben sinds ruim 2 maanden onze lieve Miki mogen toevoegen aan ons gezin. Wat zijn we blij met haar.
Ruim 1 1/2 jaar geleden kwam ik via Instagram in contact met Takai Döro, toen was Hachi zwanger van een 8-ling. We hebben via Instagram de hele periode mogen meegenieten van dit mega nest. Wij kregen zo’n fijn gevoel bij deze mensen dat wij graag onze toekomstige Shiba Inu van deze fokker wilde. En ruim een jaar later kregen wij de mail dat we waren uitgekozen voor een pup!
De hele periode hebben wij goed contact gehad met de familie Bisschop, met Laura in het bijzonder. Iedere dag konden we de groei meemaken van de kleine puppy’s dmv foto’s en filmpjes.
We zijn familie Bisschop erg dankbaar voor Miki. Miki is een bijzonder, lief, ontdeugend en sociaal hondje.
Joeri & Lotte (Veldhoven)

Samu

Ooit liepen wij bij een food festival en zagen wij daar een onwijs leuk uitziend hondje. Navraag gedaan bij de eigenaar, het betrof een Shiba Inu. Voor ons  was gelijk de keuze gemaakt. Wij willen een shiba pup! Na wat speuren naar fokkers op het internet hadden we al snel een mooie website gevonden met veel informatie…. en een opkomend nestje een paar maanden later! bij Takai Doro zaten we direct op het goede adres. We werden met open armen en supervriendelijk ontvangen. Omdat we dichtbij wonen konden we na het werk wekelijks langskomen om de groei van Tamiko (door ons Samu genoemd) te volgen. Zo hadden we gelijk vanaf het moment dat hij bij ons in huis kwam al een vertrouwensband met dit geweldige beestje. Ondertussen is deze grote boef al 1,5 jaar bij ons en we zijn er zo ontzettend blij mee!

We weten zeker dat het zo’n leuk sociaal hondje is geworden omdat hij bij het opgroeien aan ons mocht wennen en we hem helemaal plat mochten knuffelen. Hij is heel sociaal naar andere mensen, andere honden en een echte aanwinst voor ons ‘gezinnetje’!

Groetjes van Davy, Thessa en natuurlijk Samu!

Thessa en Davy

Wat een geluk dat de familie Bisschop ons uitnodigde om op gesprek te komen!
Vanaf het eerste moment was het gevoel direct zo vertrouwd en goed, een warm welkom, gezellig kletsen en daarna de pups bekijken!
Wat hebben Hachi, Maro en Tama het goed voor elkaar bij deze mensen! Iets wat wij heel belangrijk vinden en natuurlijk ook voor een goede start voor een mogelijk eigen hondje!

Wij hebben Yumi mee mogen nemen uit het nestje van Hachi, november 2020.
Yumi is een echte Shiba, en wat een ontzettend lief, sociaal, hondje.

We hebben veel gehad aan de tips die we in een super mooi mapje mee hebben gekregen!
We zouden iedereen een Shiba van Takai doro gunnen, want volgens ons kun je geen betere start voor je pup wensen!

Wij genieten volop van Yumi, en zouden haar voor geen goud meer willen missen.
Lieve familie Bisschop jullie doen het goed!

Liefs Gertjan en Kim, Hardenberg

Gertjan en Kim (Hardenberg)

Woorden kunnen eigenlijk niet uitdrukken hoe blij we zijn met Aki en het warme nest waar hij vandaan komt. Echter zullen we toch een poging doen om onze dankbaarheid te uiten aan familie Bisschop…

We waren al jaren verliefd op de mooie shiba inu. Toen we eenmaal een fijn hondvriendelijk plekje hadden, was daar opeens een nestje met 8!! pups van mama Hachi. Al tijdens het contact met Takai Döro via instagram en email voelde we ons vertrouwd met familie Bisschop. Tijdens de bezoekjes werden we warm ontvangen, konden we samen kletsen over dit prachtige ras en natuurlijk knuffelen met de o zo schattige pupjes. Takai döro is een professionele fokker die met liefde de diertjes verzorgd, zowel volwassen als pup.

We mochten al vanaf het begin meekijken en meeleven met het opgroeien van de pupjes.Takai döro blinkt uit in de hoge betrokkenheid die ze hebben met hun toekomstige baasjes en deelt veel op instagram; iets wat wij heel fijn vonden! Het aftellen totdat we onze Aki mee mochten nemen duurde lang, maar de vele filmpjes, foto’s en bezoekjes maakte veel goed! Toen het moment eindelijk daar was dat onze pup mee mocht, waren ook alle zaken goed geregeld (vaccinaties, controles en stamboom). Met een lieve groet en tot ziens zijn we naar huis gegaan.

Inmiddels is onze Aki al 9 maanden oud. Hij speelt graag met mens en dier samen, is nieuwsgierig (niet bang). Hij luistert (meestal) braaf naar de dingen die we van hem vragen, het blijft toch een shiba 😉 Aki wordt met de dag groter en knapper. Kortom, we merken aan alles dat hij goed verzorgd en gesocialiseerd werd bij Takai Döro en daar genieten we nu volop van! Ontzettend bedankt voor alles, lieve familie Bisschop!

Kai, Nicole en Aki
Nobu
In november 2018 kregen wij onze eerste pup van Takai Doro, Taro. Het was onze eerste Shiba en na het nodige voorwerk waren wij heel blij dat deze fokker ons die geweldige en mooie reu pup,Taro, ons gunde. We ervaarden toen al een heel prettig contact met de fokker en zijn gezinsleden. Helaas is onze eerste Shiba door een noodlottig ongeval maar 11 maanden geworden. Zo ontzettend veel verdriet hebben wij hier van gehad want wat een vreugde had dit prachtige beestje in ons leven gebracht!
We hebben ons verdriet kunnen delen met Henk en zijn familie en dat was voor ons toch een troost. Tot ons grote geluk bleek Hachi voor het eerst zwanger te zijn en Henk gunde ons voor de tweede keer een prachtige pup. Ondanks dat deze reu pup andere ouders heeft dan de vorige blijkt maar weer hoe belangrijk dat het is dat een fokker zo goed voor zijn honden zorgt en Hachi bleek een geweldig moedertje te zijn van haar achtling!! Wederom weer een heel fijn contact en prachtig om te zien hoe de puppies zich ontwikkelden.
Nobu is nu een dikke 6 maanden en wederom zeggen we weer heel vaak; wat hebben wij het toch getroffen met zo’n fijne en lieve hond.
We kunnen onze dankbaarheid niet uitdrukken dat zo’n tweede pup van deze fokker het verdriet van Taro wat heeft kunnen slijten.
Takai Doro verdient niets anders dan veel lof voor het fokken van zulke mooie en fijne honden!!
Adriaan, Nancy, Sophie en Casper
Nori
Nori is nu bijna 5 maanden bij mij in huis en ik kan me geen leven meer zonder haar voorstellen.
 
Het eerste contact tussen de Familie Bisschop en mij verliep direct erg prettig, in eerste instantie via de e-mail, later telefonisch en natuurlijk volgde daarna de eerste ontmoeting. Voor mij was het belangrijk bij een fokker terecht te komen waar ik me goed voelde, en die zich ook goed bij mij voelde. Er was belangstelling naar mij, mijn ervaring met honden en het leven dat ik de pup zou kunnen bieden. Langskomen om naar Nori te mogen kijken was altijd echt een feestje, de puppy’s en de moederhond hadden een mooi ruim verblijf (ja zelfs met 8 pup’s) waardoor het mogelijk was echt even “quality time” te hebben met je nieuwe gezinslid.
 
Natuurlijk ben ik het meest dankbaar voor het feit dat ik nu zo een lief, mooi en gezond hondje heb, maar daarnaast vind ik het prettig dat het contact met de familie Bisschop (en al Nori’s broertjes en zusjes) nog steeds in tact is. Als ik vragen heb, of juist iets leuks wil delen (als een trotse hondenmoeder betaamt), dan is die ruimte er altijd. Nori is een super gezond, vrolijk en actief hondje, ze vind alles en iedereen leuk. Speelt graag met andere honden, springt kwispelend tegen iedereen op (work in progress), rent vrolijk het water in en loopt zelfs zonder moeite los, kinderen is ze gek op (en zij op haar). Ik ben ervan overtuigd dat ze al deze mooie kwaliteiten heeft meegekregen vanuit haar stabiele eerste paar maanden en goede socialisatie in het nest, waar ze gewend is geraakt aan verschillende mensen en natuurlijk aan al haar broertjes en zusjes.
 
De beslissing om een Shiba in huis te nemen is er eentje die je natuurlijk niet licht moet nemen, maar als je daar eenmaal bent dan ben ik ervan overtuigd dat er geen betere fokker is dan Takai Doro.
Gladys

Naoki

Wij geven Takai Doro een heel goede referentie. Het pupje dat we hebben gekregen, heeft een mooie start gehad. Takai Doro heeft er in het begin, net na de geboorte heel veel zorg aan besteedt; extra voedingen, warmte lamp, etc. Dit had ermee te maken dat het zo’n groot nestje was (8 pups), waardoor moeder Hachi wat hulp nodig had. Ons pupje was lekker rond en gezond en groeide voorspoedig.

Vanaf dat de pups 2 weken waren, zijn we iedere 2 weken op bezoek geweest. De familie heeft ons altijd gastvrij ontvangen en we konden alle pups en de moeder zien en mee spelen. Er werden ook veel foto’s op Instagram  en op de website geplaatst, zo konden we de ontwikkelingen en capriolen van de pups in de eerste 8 weken goed volgen.

We konden al vanaf het begin onze voorkeur qua kleur en geslacht opgeven. En iedereen heeft uiteindelijk de pup kunnen krijgen van zijn/haar keuze. Dat was heel fijn geregeld.

Vanaf 8/9 weken konden we ons pupje ophalen, ze waren er ook echt aan toe, een groot nest en alle pups wilden natuurlijk de unieke aandacht van de (toekomstige) baasjes.

Takai Doro heeft zich altijd netjes gehouden aan de regels van de toezichthouder. Moeder Hachi heeft pas na 3 jaren een nestje gehad, haar eerste nestje. De hondjes zijn onderzocht en geënt door de dierenarts en van chip voorzien. Het paspoort was erbij en we kregen nog een map mee met alle informatie, foto’s en een stamboom en een overzicht van het DNA onderzoek.

Onze pup heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een lieve hond, aanhankelijk en ook eigenwijs, rustig en stabiel, met af en toe ondeugende streken. Hij luistert goed voor een Shiba en is nu na bijna 7 maanden  (15 mei 2020) ruim 9 kilo en ongeveer 43 cm.

Wij hebben nog steeds contact met fam. Bisschop en ook met de meeste andere baasjes via Instagram; het is erg leuk informatie, foto’s en filmpjes uit te wisselen en de ontwikkeling van de andere hondjes te volgen en te vergelijken.

Kortom we zijn heel tevreden en als u een Shiba wilt aanschaffen, dan kunnen wij Takai Doro van harte aanbevelen.

Jan Hoofd en Paula Wolthers

Hachi

Een jaar of 2 geleden zijn we ons gaan verdiepen in dit ras. Naar wat speurwerk kwamen we op de website van Takai döro terecht. Even later  zijn we ze ook gaan volgen via Instagram. Al snel kregen we het gevoel dat de hondjes van Takai döro een ontzettend fijn thuis hebben, waar met liefde voor wordt gezorgd. Iets wat voor ons heel belangrijk was voor de aanschaf van een hondje. Toen bleek dat er een nestje verwacht werd van Hachi, die moeder van maar liefst 8 pups is geworden. Al snel kregen we reactie van de familie Bisschop dat wij een pup mochten uitzoeken. Nadien zijn we bijna elke 2 weken heel gastvrij ontvangen om onze pup te bewonderen en zien groeien. We vonden het super om alle hondjes te zien. Er werd met zó veel liefde en aandacht voor de pups gezorgd en dat terwijl ook de andere hondjes van Takai Döro niets tekort kwamen!

Nu is onze Hachi (vernoemd naar moeder) alweer 7 maand oud. Ze houdt er van om lekker los te lopen, in de tuin te graven (wordt aan gewerkt..) en ze mag graag met andere mensen/honden spelen. Hachi is soms lekker ondeugend, maar bovenal helemaal gezond. Wij kunnen haar niet meer missen!

Fam. Bisschop, nogmaals: hartelijk dank.
Daan & Geralien (Hardenberg)
Cara
Takai Döro viel als fokker op omdat de website er heel modern uitziet en er een actieve Instagram pagina is. Het was voor ons alleen ver weg. Maar toen Hachi plotseling veel meer pups had dan normaal (een heuse 8-ling!!), hebben wij toch contact gezocht.
Bij alle bezoeken was er veel warmte en gezelligheid en zo zijn de pups ook opgevoed! Niet alleen zijn de pups goed verzorgd (en verwend), wij zijn ook regelmatig op bezoek geweest om Cara te zien groeien, spelen… en natuurlijk om te knuffelen! En als wij er niet waren, dan was er genoeg op Instagram om te zien hoe het met alle pups ging!
Al deze momenten gaven al een goed beeld van het karakter dat Cara sindsdien aan het ontwikkelen is. En dat karakter is eigenlijk het beste compliment voor Takai Döro: natuurlijk is Cara een echte Shiba, maar een aantal “negatieve” punten komen minder sterk naar voren. Cara is zelfzeker, maar absoluut niet dominant. Ze vindt het geweldig om met andere honden te spelen en er zijn steeds meer mensen die ze ook echt graag ziet. En net als haar mama moet er af en toe geknuffeld worden!
Roderick en Asli (Antwerpen - Belgie)

“Vanaf het moment dat koda en zijn broertjes werden geboren waren we direct betrokken. De familie Bisschop hield ons meteen op de hoogte en we ontvingen al snel veel filmpjes & diverse foto’s. Wij waren meteen verliefd! Na 1,5 jaar wachten konden we eindelijk onze Shiba pup uitzoeken. Vanaf begin tot eind werden we op de hoogte gehouden. We gingen wekelijks naar onze Koda toe en we werden altijd hartelijk ontvangen door de familie Bisschop. Onze Koda heeft een heel lief en sociaal karakter.. kan ook niet anders, want hij is bij Takai doro de eerste weken met liefde opgevoed. Wij zijn Takai doro heel dankbaar voor onze Koda.”

Christiaan & Isabella (Deventer)

Na een goede oriëntatie kwamen we bij Takai Doro uit. Het contact verliep erg prettig en gastvrij. Dat gaf een goed gevoel. Er werden periodiek foto’s geplaatst van de pup en we werden vriendelijk ontvangen en geïnformeerd.
De huiselijke sfeer waarin de pups opgroeien sprak ons erg aan.
Onze shiba  inu, Kenji (Voor ons Boy), was aandoenlijk als pup. Het ras is eigenwijs en eigengereid en kost veel tijd en energie in de opvoeding. Voor ons was een puppiecursus welkom. Je moet ook consequent zijn, maar uiteindelijk wordt je daar ook voor beloond.
Boy is nu, 9 maanden oud, een mooie, lieve, open en nieuwsgierige hond. Hij houdt van buiten zijn en gaat graag wandelen. Eigenwijs blijft hij, maar als je tijd investeert krijg je er ook echt een maatje voor terug. Wij zijn erg blij met hem.
De familie Bisschop is een betrouwbare en gastvrij kleine Fokker. Wij zijn zeer tevreden vanaf het eerste contact.
Fam. Lesscher

Yuichi

Van het moment dat we onze Yuichi hebben opgehaald tot aan elke seconde tot nu zijn wij enorm blij met hem!
We krijgen bij elke uitlaat moment met hem ook van iedereen complimenten over zijn looks.
Hij is een part of the family geworden en iedereen vraagt ook altijd naar hem.
Wij zijn er heel erg blij mee dat Takai doro door al haar kennis en ervaring voor zulke leuke puppy’s zorgt.
Het bezoeken van de puppy’s was ook een super ervaring die ik nooit weer in mijn leven zal vergeten.
Er word verantwoord gefokt en de puppy’s worden super verzorgt!

Kerim Sancakdar, Hengelo (ov)

Onze Mushi  (stamboom naam: Ami Takai Doro,  geboren op 21 september 2015) is nu bijna 11 maanden en het gaat ontzettend goed met haar, ze is alles wat we ooit gehoopt hadden.  Ik (Sharon) ben al jaren gefascineerd door Shibas en heb mijn vriend ook fan gemaakt, vervolgens zijn wij samen opzoek gegaan naar een goede fokker. Uiteindelijk kwamen wij uit bij Takai Doro. De pups worden in een huiselijke sfeer geboren en opgevoed.  Je merkt dat de pups al te maken hebben gehad met bepaalde factoren, waardoor zij hier beter mee om kunnen gaan. Als wij vragen hebben of advies nodig zijn kunnen wij altijd terecht bij Henk en Alie. Je merkt dat zij hun dieren en de pups opvoeden met veel liefde.

Jan de Moor en Sharon Seinen (Assen)

Pita

In onze zoektocht naar een leuke Shiba pup kwamen we via de fokkerslijst van de NVAI terecht op de mooie website van Takai Döro. Wat bleek, door een plotselinge afzegging was er nog een pup op zoek naar een nieuw baasje. Kon geen toeval zijn dachten wij en onze e-mail was gestuurd. Afwachten en hopen maar… tien(!) minuten later al een reactie van Henk en Alie en een afspraak in de agenda voor een kennismaking.

Aangekomen in Staphorst werden we gastvrij ontvangen, eerst door drie mooie Shiba’s bij het hek en aan de voordeur door de familie. Eenmaal binnen zochten onze ogen natuurlijk al snel naar die kleine pup. En ja hoor, gezien is verkocht. Hoewel… Ja! Na een heel fijn gesprek werden wij zelf ook goed gekeurd.

We genieten enorm van onze ‘Pita’. Elke dag weer even ondeugend, intelligent en aanhankelijk. Uren in de tuin te vinden, alles in de gaten houden, rennen, vliegen en spelen. Het allerleukste? De uitgebreide welkom-thuis-ik-ben-zo-blij-begroeting. Oortjes plat, oogjes dicht en kwispelen maar! Dit zal ons echt nooit gaan vervelen…

Erg blij met Takai Döro en we weten zeker dat ze nog veel mensen gelukkig gaan maken.

Cindy en Jacob (Woubrugge)

kata

Akira is onze eerste shiba inu en ik kan je vertellen dat ik zo blij ben dat ik Takai Doro heb gevonden. Heb in t verleden al wat problemen gehad met broodfokkers dus ik was erg blij om eindelijk een echte goede fokker te vinden. Je merkt gelijk hoeveel deze fokkers de honden en puppies als familie zien wat erg mooi is. Ik had t geluk dat ik de grootste pup mee kreeg ben zelf ook niet de kleinste dus nu ben ik reuze blij met mij. grote sterke shiba van 18 kilo. Ik had me geen betere kamaraad kunnen wensen. Dankjewel Takai Doro en ga door met het blij maken van mensen!!

Groetjes van Familie Buljac uit Rotterdam

Familie Buljac
Kairo

Dankzij Takai Döro hebben wij een prachtige Shiba!
Sociaal, speels en heel beschermend tegenover zijn baasjes.
Hij heeft ons leven helemaal opgefleurd en we zouden hem niet meer kunnen missen.

Kim & Sven (België)

Ichi9

Wij hebben onze lieve Ichi in december 2015 opgehaald. De familie Bisschop is enorm enthousiast en gastvrij geweest en dit was een geweldige ervaring. Het was erg prettig dat er genoeg foto’s op de site werd geplaatst zodat wij de ontwikkeling van Ichi konden zien. Ichi is nu bijna 8 maanden en is een geweldige hond. Vanaf het moment dat Ichi met ons mee mocht naar huis was hij al zo goed als zindelijk, dit was voor ons erg prettig! Ichi vind het heerlijk om achter vliegende bladeren en om achter een bal aan te rennen. Hartelijk dank familie Bisschop voor een geweldige lieve schattige pup en ga zo door!!
Groetjes van de familie Xiang

Familie Xiang

Shia 1
Onze Shia.

We waren op zoek naar een Akita, maar ja die is zó groot. Op de rassen site zagen we toen een kleinere versie: een Shiba Inu. Dat leek ons makkelijker in huis en in de auto. Via dezelfde site kwamen we bij de fokker in Zuidwolde terecht, die ons verwees naar de Fam. Bisschop (Takai Döro). Yumi was zwanger en zou bevallen in oktober. Misschien konden zij iets voor ons betekenen. En ja hoor, in het eerste nest van Yumi werd 1 teefje geboren en dat is onze Shia.

We genieten elke dag van haar (haar).

Tijdens wandelingen laat Shia zich lekker gaan. Ze kan ontzettend hard rennen en voornamelijk op een zandverstuiving doet ze dat graag. Een bal meenemen maakt dit nog leuker.

Als we met haar gaan wandelen in het bos vindt ze het leuk om achter de bal aan te hollen en de bal dan in de lucht te vangen. Als ze hem dan heeft legt ze de bal bij zich neer en dan mag je hem zelf komen halen, ze brengt hem niet bij je terug.

Shia heeft een duidelijke eigen wil, ze kán goed luisteren maar… als ze andere plannen heeft, kun je roepen wat je wilt. Tijdens het wandelen loopt ze graag voorop. ( leader of the pack)

Shia is een gereserveerde dame. Mensen die ze kent begroet ze uitbundig. Bij onbekende mensen op straat gaat dat meestal anders. Als deze haar proberen te aaien dan ontwijkt ze dat.  Met de mensen die ze het vaakst ziet is ze het gekst. Ze laat dan veel toe: knuffelen, optillen, aaien.

Kan uren buiten liggen in de tuin, afwisselend in de zon en dan weer in de schaduw.

Het eerste jaar hebben we aardig wat gezellige bezoekjes aan Staphorst gebracht.  We werden dan altijd gastvrij ontvangen en konden alles vragen waar we mee zaten.

Wel hopen we nog een keer op een Shiba Inu Familie dag van deze groep. Of dat gaat lukken weten we niet met deze eigenzinnige honden?

Hartelijke groeten Fam. Van der Meer uit Nunspeet.

Fam. Van der Meer (Nunspeet)

kata kaya

Kata Kaya is een stoere dame die haar vrouwtje staat. Ze is dominant en ontzettend intelligent! We zijn heel erg blij dat we bij takai doro onze shiba inu hebben gekocht. Kata Kaya was een geweldige pup die uitgegroeid is tot een mooi dame!

Familie Kampinga

Tamiko

Geboren: 26-10-2013

Dochter van: Yumi(ko)
Is rustig, lief en gek op kinderen.
Gaat graag overal mee naar toe in het mandje achter op de fiets.
Wij zijn erg blij met haar!

Hilfra & Herman van Hoegee

Shiro

Wij zijn geweldig geholpen bij Takai Döro

Jonathan (Meppel)

Kyra
Kyra is onze eerste Shiba en is een heel lieve hond waar wij heel blij mee zijn.
Houdt van auto rijden, maar het liefst achter op fiets in de korf, dan geniet ze volop.
Ons contact en bezoek bij de fam. hebben wij als zeer positief ervaren.
Zijn dan ook zeer blij dat wij juist onze eerste Shiba hier vandaan hebben.

Eeuwe en Aukje Kloosterman (Leek)